Posta de sol amb salsitges

Tot i que les fan molt bones, és evident que les salsitxes no són pas el reclam que ha portat la gent fins aquí

Højen és un petit nucli turístic a la vora del Mar del Nord, gairebé al límit més septentrional de la península de Jutlàndia, a Dinamarca. Un grapat de cases i quatre hotels s’arrengleren en els carrers immediats a la platja, a tocar de la qual s’aixeca un bar amb una carta de salsitxes que vista amb ulls forans resulta d’una varietat extraordinària.

De dia, els empleats del bar van fent la viu-viu, però a mesura que avança la tarda el ritme de la seva activitat va creixent, fins que arriba un moment que serveixen les salsitxes a cabassats. Tot i que les fan molt bones -cuinades al punt i adobades amb tota mena de salses-, és evident que no són pas el reclam que ha portat la gent fins aquí.

Perquè el mateix que passa al bar, passa a fora. Els carrers, normalment quasi deserts, resulten ara insuficients per encabir els vianants que surten dels hotels i de les cases, totes pintades de groc, i els que, acabats d’arribar, deixen el cotxe de qualsevol manera i en qualsevol indret. La platja, que al matí i al migdia és pràcticament buida, concentra a la vesprada una munió de gent que, immersa en un univers taronja, només ha vingut fins aquí per a acompanyar el sol fins a l’ocàs.